21 Eylül 2017 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Başkan Bayık "Bilgi Evi'nden Tıp Fakültesine Öğrenci Gönderdik"

Başkan Bayık "Bilgi Evi'nden Tıp Fakültesine Öğrenci Gönderdik"

18.08.2017 15:21:40 12 14 16 18 yazdır
Geçtiğimiz günlerde ikinci kez açıklanan LYS sonuçlarına göre Hilvan'da 29'u lisans, 20'si ön lisans olmak üzere toplam 49 öğrenci çeşitli üniversitelere yerleşti.
Başkan Bayık

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı içinde Hilvan Belediyesi Bilgi Evi'nde üniversiteye hazırlanan 65 öğrenciden 49'u çeşitli üniversitelere yerleşirken, 16 üniversite adayı öğrenci de yüksek puan almasına rağmen istedikleri bölüm gelmediği için tercih yapmadı.

Gösterdikleri büyük başarıdan dolayı Bilgi Evi'ni ziyaret eden Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Bilgi Evi'nde eğitim veren öğretmenlere teşekkür ederek öğrencileri tebrik etti. Belediye Başkan Yardımcısı Cenap Torgut ile birlikte Bilgi Evi'ni ziyaret eden Bayık, yeni dönem için şimdiden eğitime başlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak başarı diledi.

Hilvan'da eğitimin artık eskisi gibi olmadığını belirten Bayık, bir zamanlar sıfırcı lise olarak Türkiye gündemine damga vurup gazete haberlerine konu olan eğitimimiz, bugün tıp fakültelerine öğrenci gönderecek derecede sevindirici ve mutluluk verici bir noktaya gelmiş durumda. Ticarethane mantığı ile açılmış olan özel dershanelerin kapanması hem eğitime gönül veren öğretmenler için hem de öğrenciler için yeni kapıları beraberinde açtı. Belediye olarak dünden bugüne eğitime verdiğimiz desteği bir adım ileri götürerek Hilvan'da Bilgi Evi'ni açtık. Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün büyük katkılarıyla bugün beklenenin üstünde bir başarı tablosunun haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah yeni eğitim ve öğretim döneminde de yepyeni ve üstün başarılara şahitlik yaparız" dedi.

Bayık, öğrencilerimizin üniversiteye yerleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum şeklinde konuştu.